B2B

Navojno orodje

Navojni svedri; navojna čeljust; navojci; navojne ploščice; navojna držala

Nudimo vam različno navojno orodje priznanih dobaviteljev. V naši ponudbi najdete vse od navojnih svedrov, navojnih čeljusti, ročke za navojne čeljusti in svedre, navoje prstane in kalibre, orodje za valjanje navojev. Spodaj si poglejte celotno ponudbo. V primeru, da ne najdete tistega orodja, ki ga iščete nas kontaktirajte in našli vam bomo pravo orodje.

Stružno orodje

Rezkalno orodje

Ploščice

Navojno orodje

Vrtalno orodje

Pehanje

Vpenjalno orodje

Rotorezkarji

Razno

Specialno orodje

Merilno orodje

Mini & micro orodje

POVPRAŠEVANJE

Pošlji

POVPRAŠEVANJE

Pošlji

POVPRAŠEVANJE

Pošlji

Navojno orodje

Navoj je prostorska krivulja, ki se zelo pogosto uporablja v strojništvu. Uporablja se kot gibalni navoj pri vretenih in polžih ali kot pritrdilni navoj pri vijakih. Navoj dobimo tako, da na valj ovijamo tvornico pri enakomernem vzponu.

Vrste navojev

 • metrični navoj
 • cevni (Whithworthov) navoj
 • trapezni navoj
 • žagasti navoj
 • obli navoj

Izdelava navoja

Ker so pri navojih potrebe po ozkih tolerancah in po dobri površini izredno visoke, se pri postopkih za izdelavo navojev uporabljajo maziva v obliki olj ali masti. Ker so rezalne hitrosti nizke, ni potrebe po hlajenju.

Postopki za izdelavo navojev

 • Ročno: Za notranje ročno rezanje navojev so v rabi ročni navojni svedri. Navor pri polnem odrezu v globini z enim svedrom bi bil za človekove sposobnosti prevelik in tudi odrezki bi bili preveliki. Odrez se zato razdeli na dva ali na tri orodja v setu. Razdeli se na predrezovalni sveder, prirezovalni sveder in na dorezovalni sveder. Za zunanje ročno rezanje navojev pa so v rabi navojne čeljusti. Večina ročnih navojnih svedrov je HSS ali HSSE.
 • Strojno: Za notranje strojno rezanje navojev so v rabi strojni navojni svedri. Ker mora sveder vrezati celotno globino navoja, so v rabi zelo različni navojni svedri. Pomembno je ali režemo navoj v prehodno ali v neprehodno (slepo) izvrtino. Za zunanje strojno rezanje navojev pa večinoma uporabljamo glave za vrezovanje navoja, ki so podobne kot navojne čeljusti, vendar imajo vstavljena rezila, katera je mogoče nastavljati na različne premere. Pri navojnih svedrih so večinoma uporabljeni HSSE, HSS PM materiali, za rezanje navojev v kaljeno ali veliko serijsko izdelavo pa se uporabljajo navojni svedri iz karbidne trdine.

Načini izdelovanja navojev

 • Rezanje navojev na stružnici: Vsako struženje je dejansko rezanje finega navoja z nestandardnim profilom. Če uporabimo navojni nož s standardnim profilom in uredimo pomik noža na vrtljaj, tako da je enak koraku navoja, bomo lahko na stružnici rezali navoj. Pri rezanju navojev na stružnici se mora pri enem vrtljaju obdelovanca nož pomakniti naprej za en korak navoja na obdelovancu.
 • Valjanje navojev: Valjanje navojev je najhitrejši in najboljši način izdelave navojev. Uporabljamo ga le za pritrdilne navoje manjših in srednjih dimenzij v serijski proizvodnji. Pri tem postopku navoja ne režemo, ampak ga vtisnemo v obdelovanec. Izvrtina za vtiskovanje navoja je večja kot pri rezanju zaradi gnetenja materiala.
 • Rezkanje navojev ( navojni rezkarji): Pri rezkanju navojev se obdelovanec krožno giblje. Gibanje v smeri vzpona lahko opravlja obdelovanec ali rezkar, kar je odvisno od izvedbe stroja. Namesto stružnega noža imamo pri rezkanju profilni rezkar, ki se vrti. Os rezkarja je nagnjena pod kotom navojnega koraka. Navojni rezkarji iz polnega karbida, rezkarji z indeksiranimi navoji in večnamenski sistemi za rezkanje utorov in navojev.

V primeru, da želite izbirati katero navojno orodje je primerno za vas vam ponujamo Tool finder podjetja Yamawa.

V NAŠEM PRODAJNEM PROGRAMU NAJDETE VSE VRSTE NAVOJNIH SVEDROV. Za pomoč se obrnite na nas in skupaj bomo našli pravi navojni sveder, kontakt 03 703 30 13

 

Nekaj najbolj pogosto povpraševanih navojnih svedrov v našem prodajnem  programu.

Yamawa program:

 

Namenjen primarno za rezanje navojev v nikljevih litinah. Namenjen primarno za rezanje navojev v nikljevih litinah.

 

Namenjen za toplotno odporne materiale in zahtevne zlitine ( toolox 44, titan,…).

 

Namenjen za rezanje navojev v poboljšan material do 37 HRC oz. do 1400 N/mm2.Namenjen za rezanje navojev v poboljšan material do 37 HRC oz. do 1400 N/mm2.

 

Namenjen za rezanje navojev v aluminij in aluminjaste litine, baker, medenino in ostale barvne kovine.Namenjen za  rezanje navojev v aluminij in aluminjaste litine, baker, medenino in ostale barvne kovine.

 

Prvi izbor za rezanje navojev v sivo litino modulatno litino, aluminjasto litino, ter baker.  Prvi izbor za rezanje navojev v sivo litino modulatno litino, aluminjasto litino, ter baker.

 

 Zasnovani so za srednje hitrosti rezanja (~10 m/min za SP+VA oziroma ~15 m/min za SL+VA); predlagamo sinhrono togo navijanje.Zasnovani so za srednje hitrosti rezanja (~10 m/min za SP+VA oziroma ~15 m/min za SL+VA); predlagamo sinhrono togo obdelavo.

 

Serija Z-PRO “Razvoj visoko zmogljivega obdelovanja.” Visoko zmogljiva rešitev za različne vrste materialov obdelovancev in aplikacij. Serija Z-Pro predstavlja izjemen rezultat skoraj 100-letnega strokovnega znanja pri združevanju visokokakovostnih surovin in premazov z inovativne rezalne geometrije.

 

Fanar program:

je izboljšana (nadgrajena) verzija dobro znanega navojnega svedra 800. Popolnoma prenovljena konstrukcija omogoča vrezovanje tudi nerjavnega jekla. Inovativna proizvodna tehnologija zagotavlja podaljšano življensko dobo in učinkovito obdelavo.

 

 

strojni navojni sveder pm

MASTER T A P je bil konstruiran za visoko zmogljivo rezanje navojev, na širokem spektru materialov, kot so:
JEKLO, NERJAVNO JEKLO, ŽELEZNE LITINE, NEŽELEZNI MATERIALI, TOPLOTNO ODPORNI MATERIALI IN TITANOVE ZLITINE.

Navojni sveder se lahko uporablja na sistemih:

* visoko zmogljivi obdelovalni centri, z možnostjo obdelave z visokimi rezalnimi hitrostmi,
* star ejši CNC stroji ,
* klasični stroji z nižjimi rezalnimi hitrostmi.

 

 

Kontaktirajte nas

Živijo!

Kako ti lahko pomagamo?

Prijava na novice

Socialna omrežja

Kako vam lahko pomagamo danes?

Klepet v 弔ivo Posvet tehnologa Pi分ite nam