B2B

Rezkarji

rezkar za kovino;rezkarji;rezkar za aluminij;rezkar cmt;rezkalne glave;utorni rezkar;rezkar za utore;cnc rezkar;rezkanje;trdokovinski rezkar;hss rezkar;rezkanje

Rezkarji so najpogosteje uporabljano rezilno orodje na CNC in klasičnih rezkalnih strojih. Rezkarji se običajno uporabljajo za bočno ali čelno rezkanje. Rezkarje delimo na palične in kolutne.

Stružno orodje

Rezkalno orodje

Ploščice

Navojno orodje

Vrtalno orodje

Pehanje

Vpenjalno orodje

Rotorezkarji

Razno

Specialno orodje

Merilno orodje

Mini & micro orodje

POVPRAŠEVANJE

Pošlji

Rezkarji

Rezkarji so najpogosteje uporabljano rezilno orodje na CNC in klasičnih rezkalnih strojih. Rezkarji se običajno uporabljajo za bočno ali čelno rezkanje. Rezkarje delimo na palične in kolutne.

Koliko materiala lahko rezkar odstrani v material, je odvisno od premera rezkarja in trdote materiala. Praviloma je največja debelina, ki jo je mogoče odstraniti naenkrat, premer rezkalnega orodja. Če je material debelejši, kot ga rezkar lahko odstrani, mora rezkar večkrat skozi material. Ker je spremenljivk veliko, je dobro raziskati, katere možnosti so na voljo in kako se izbire izvajajo v stroju po vaši izbiri, da bi dobili najbolj učinkovit in produktiven stroj. Na primer, programska oprema mora biti sposobna obravnavati različne debeline in dimenzije lukenj brez posredovanja operaterja. Za bolj zapletene oblike je obvladovanje proces s skoraj neomejeno svobodo in višjo hitrostjo obdelave.

V našem programu ponujamo različne oblike in vrste rezkarjev:

  • Rezkarji iz hitroreznega jekla (HSS), ki so zasnovani za široko paleto rezkalnih operacij na večini materialov, vključujoč jeklo po ugodni ceni. Primerni so predvsem za obdelavo na klasičnih rezkalnih strojih in nižjih rezalnih hitrostih.
  • Standardni karbidni rezkarji, ki so trši od HSS omogočajo rezkanje pri višjih rezalnih hitrostih, se uporabljajo za splošno rezkanje na vseh materialih.
  • Rezkarji iz drobnozrnatega karbida, ki so trši od HSS so namenjeni predvsem za obdelovanje specifičnih materialov, kot npr. orodno jeklo, aluminij in plastika. Zaradi drobnozrnate strukture so bolj homogeni, kar omogoča uporabo tudi na strojih z večjim opletom.

Velikosti rezkarjev določamo glede na zahtevo projektov. Optimalna izbira rezkarja temelji na najkrajšem možnem izpetju. V primeru majhnega obdelovalnega kosa, so najprimernejša izbira rezkarji s kratko špiralo. Obdelovanci z večjo bočno višino zahtevajo uporabo rezkarjev z daljšim izpetjem in/ali špiralo.

TIPI STEBEL

Palični rezkarji so vpeti na steblu orodja, torej je izbira tipa stebla rezilnega orodja ključna za izbiro vpenjalnega trna. Palične rezkarje lahko vpenjamo na različne načine, pri čemer pri HSS rezkarjih prevladuje cilindrično vpetje v stročnico in Weldon, ki ima na steblu rezkarja ravno površino za vpetje z vijakom. Pri karbidnih rezkarjih se uporablja predvsem vpetje v stročnico, nakrčevanje ali hidravlično vpetje, možno pa je tudi vpetje v Weldon, kar pa za karbidne rezkarje, zaradi možnega opleta, ni priporočljivo.

Rezila: Oblika rezkalnega rezila vpliva na izmet odrezanega materiala. Pri rezkanju aluminija nastaja volumsko večja količina odrezkov, zato potrebujemo več izmetnega prostora in je zato primernejša uporaba dvo ali troreznih rezkarjev. Pri rezkanju npr. nerjavečega jekla se material lomi na manjše kose za kar je primernejša izbira večreznega rezkarja (štiri ali večreznega).

Pri rezkanju različnih tipov materialov potrebujemo različno geometrijo rezilnega roba rezkarja.

Prevleke: nanešene so na rezkarje zaradi izboljšanja lastnosti, ki jih sam osnovni material ne zagotavlja. Z nanosom različni prevlek izboljšamo lastnosti kot so dodatna viskoznost, trdnost in toplotna odpornost. Prevleke podaljšajo življensko dobo orodja z zmanjševanjem obrabe in krhanja orodja.

Če imate še kakšne zadržke pred nakupom, se posvetujte z našimi tehnologi, ki vam bodo povedali več o sami ponudbi. Vse kontakte najdete na  naši strani https://dolinsek-s.si/o-nas/lokacija-kontakt/  . 

Lahko pa si olajšate in izberete obisk tehnologa kar v zavihku Kaj bomo danes počeli? 

 

Kontaktirajte nas

Živijo!

Kako ti lahko pomagamo?

Prijava na novice

Socialna omrežja

Kako vam lahko pomagamo danes?

Klepet v 弔ivo Posvet tehnologa Pi分ite nam