B2B

Povrtala in grezila

Grezila, povrtala, ročno povrtalo

Stružno orodje

Rezkalno orodje

Ploščice

Navojno orodje

Vrtalno orodje

Pehanje

Vpenjalno orodje

Rotorezkarji

Razno

Specialno orodje

Merilno orodje

Mini & micro orodje

POVPRAŠEVANJE

Pošlji

Povrtalo

je vrsta rotacijskega rezalnega orodja, ki se uporablja pri obdelavi kovin. Precizna povrtala so zasnovana tako, da povečajo velikost predhodno oblikovane luknje za majhno količino, vendar z visoko stopnjo natančnosti, da pustijo gladke stranice. Postopek povečevanja luknje se imenuje vrtanje.

vrste povrtala

vrste povrtala

1. Ročno povrtalo:
Ročna povrtala so razvrščena kot nazobčana ali roza vrtala, ki imajo rahlo zožitev na rezalnem koncu, da olajšajo pravilno vstopanje v luknjo. Ta povrtala so lahko trdna ali razširljiva, vendar je razširitev omejena na določeno raven. Rezila so običajno nameščena nepravilno okoli telesa vrtalnika. Postavljen je tako, da zmanjša nagnjenost k klepetu, ki jo ima povrtalo zaradi zdrsa ali torzije.
Običajno strojna povrtanja vključujejo posnetek 45° na rezalnem koncu in se običajno uporabljajo v stružnicah in vijačnih strojih. Te so tudi razvrščene kot žlebičaste ali rožnate vrste. Povijalna žlebova delujejo na principu rezanja na posnetku in imajo radialni razmik do roba od 0,2 mm do 0,4 mm glede na širino, da zagotovijo prosto in pravilno rezanje.

nastavljivo ročno povrtalo dolinšek ročno povrtalo

2. Jobbers povrtalo :
Vrtalna vrtalka Jobber so precej podobna ročnim povrtalom, edina razlika, ki jo najdemo, je, da vključujejo koničasta stebla in posnetek 45° na rezalnem koncu, kar omogoča enostavno in natančno uporabo stroja.

3. Povrtalo za lupino:
Vrtalna lupina so nameščena na posebnih ohišjih, ki so narejeni tako, da se prilegajo z uporabo pogonskih zatičev za pravilno uporabo stroja. Ti so zasnovani predvsem za prosto rezanje materiala in dobro obdelane vrtalne luknje na želeno velikost. Takšna povrtala se uporabljajo v vrtalnih stiskalnicah, stružnicah, avtomatskih vijačnih strojih itd.

4. Vpenjalno žlebljivo povrtalo:
Vpenjalna žlebova povrtala so namenjena prostemu rezanju materiala in zaključku vrtalnih lukenj zahtevane velikosti. Takšna povrtala se uporabljajo v vrtalnih stiskalnicah, stružnicah, avtomatskih vijačnih strojih itd.

5. Vijačno vpenjalno povrtalo:
Povijala s spiralno žlebljivo glavo imajo desne žlebove, ki so posebej zasnovane za doseganje strižnega reza za izdelavo gladkih, pravih in natančnih lukenj v nerjavnem jeklu in materialih s trdoto od 200-400. Ti povrtarji imajo nagnjenost k kvarjenju mehkih materialov zaradi svoje težke delovne lastnosti.

6. Strukturno povrtalo:
Strukturna povrtala vključujejo Morsejev konus, ki so namenjeni izključno za strojno uporabo. Ta povrtala se običajno uporabljajo na ladjah in mostovih, kjer so jeklene plošče v njih preluknjale ali izvrtale luknje. Tudi če so premajhne in grobe, jih drži, ko so pravilno sestavljene, da dosežejo poravnavo in ustrezno velikost za vstavljanje vijakov ali zakovic.

7. Razširljivo povrtalo:
Razširljive vrtalke se najpogosteje uporabljajo za izdelavo lukenj različnih premerov v omejenem območju. Ta povrtala nimajo togosti trdne snovi in ​​se pogosto uporabljajo za odstranjevanje majhne količine materiala.

8. Karbidno povrtalo:
Karbidna povrtala se uporabljajo na mestih, ki so zelo odporna na obrabo, z namenom, da zagotovijo daljšo življenjsko dobo orodja in odlično končno obdelavo. Ti vrtalniki delujejo 1,5-krat hitreje kot H.S.S.

Polna karbidna povrtala ustvarijo popolno luknjo okoli lastne osi, namesto da bi motila predhodno izvrtano luknjo. Povijala velike velikosti so izdelana s konicami iz karbida, ki so bodisi spajkane ali pritrjene na jekleno telo.

9. Plavajoča povrtala:
Plavajoča povrtala se uporabljajo za popravljanje napačne poravnave med osjo vrtalnika in že izvrtano luknjo. Ta povrtala imajo dva zamenljiva in nastavljiva rezalna robova, ki sta skupaj držana v eni reži vrtalnika in omogočata, da lebdita v radialni smeri. Ta povrtala se lahko posebej uporabljajo samo z vrtečim se obdelovancem na stružnicah s kupolo.

——————————————————————————————————————-

Za kaj se uporablja grezilo?
Grezilo  je rezalno orodje, ki v predmet vstavi stožčasto luknjo. Običajna uporaba je omogočiti, da glava vijaka ali vijaka, ki je vstavljena v luknjo, leži poravnano s površino ali pod njo. Ugreza se lahko uporabljajo tudi za odstranjevanje neravnin, ki ostanejo pri vrtanju ali narezovanju.

Kako določite luknjo za pogrezanje?
Zapišite dimenzije grezila, tako da najprej navedete premer vrtalne luknje, nato kot ugreza, nato pa simbol premera in premer večje luknje. To dimenzijo je mogoče podati bodisi s simbolom premera najprej ali z besedo SVDR za prvim premerom.

grezila posnemovalci dolinšek magafor grezila posnemovalci dolinšek magafor rajberji

Kontaktirajte nas

Živijo!

Kako ti lahko pomagamo?

Prijava na novice

Socialna omrežja

Kako vam lahko pomagamo danes?

Klepet v 弔ivo Posvet tehnologa Pi分ite nam