B2B

Stružno orodje

struženje; stružne ploščice; struženje v kovino; stružni noži; stružne ploščice; stružni noži za CNC

Nudimo vam različno orodje za operacije, kjer potrebujete stružno orodje.

Stružno orodje

Rezkalno orodje

Ploščice

Navojno orodje

Vrtalno orodje

Pehanje

Vpenjalno orodje

Rotorezkarji

Razno

Specialno orodje

Merilno orodje

Mini & micro orodje

POVPRAŠEVANJE

Pošlji

POVPRAŠEVANJE

Pošlji

POVPRAŠEVANJE

Pošlji

POVPRAŠEVANJE

Pošlji

POVPRAŠEVANJE

Pošlji

STRUŽENJE

Struženje uvrščamo med konvencionalne, enorezilne, neprekinjene postopke odrezavanja.
Uporablja se za izdelavo rotacijskih predmetov.
Glavno gibanje je vrtilno in ga vedno opravlja obdelovanec. Podajalno gibanje opravlja orodje.
Glede na gibanje orodja ločimo:
– zunanje ali notranje vzdolžno struženje,
– prečno struženje,
– stožčasto struženje,
– kopirno struženje,
– oblikovno struženje,

POSTOPKI STRUŽENJA

Po standardu DIN 8589 postopke struženje delimo glede na
kinematiko gibanja obdelovanca in orodja in obliko obdelovancev.
Postopki struženja se delijo na zunanje in notranje struženje. Lahko se izvedejo v vzdolžni in prečni smeri.
  • ČELNO STRUŽENJE

Pri čelnem struženju se orodje giblje prečno na os obdelovanca
PREČNO STRUŽENJE ČELNO STRUŽENJE DOLINŠEK
  • VZDOLŽNO STRUŽENJE

Pri vzdolžnem struženju se orodje pomika vzporedno z osjo obdelovanca
VZDOLŽNO STRUŽENJE DOLINŠEK
  • ZAREZOVALNO STRUŽENJE

Z zarezovalnim struženjem lahko obdelovance odrežemo ali pa samo izdelamo zareze. Uporabljamo posebne zarezovalne nože. Pri zarezovalnem nožu z izmenljivimi ploščicami je le-ta samozaporna, zato ni potrebno dodatno pritrjevanje in pozicioniranje.
zarezovalno struženje DOLINŠEK
  • KOPIRNO STRUŽENJE

Pri kopirnem struženju se oblika obdelovanca prekopira iz šablone. Povezava med tipalom, ki sledi obliki obdelovanca in stružnim nožem je izvedena preko mehanske
povezave ali s pomočjo hidravlike. Večina kopirnega struženja je sedaj nadomestila CNC obdelava, kjer želeno obliko obdelovanca zapišemo v program in ni treba izdelovati šablone. Za struženje poljubnih nepravilnih, kompliciranih oblik uporabljamo kopirno struženje. Pri tem načinu se orodje giblje v vzdolžni in prečni
smeri.
KOPIRNO STRUŽENJE DOLINŠEK
  • PROFILNO STRUŽENJE

Poljubno rotacijsko obliko je možno dobiti pri krajših obdelovancih s posebno obliko čelnega struženja, pri kateri ima orodje rezalni rob posebne oblike. Tako struženje
imenujemo posebno ali profilno. Pri katerem uporabljamo posebne oblikovne tangencialne nože. To vrsto struženja lahko imenujemo tudi profilno struženje .
PROFILNO STRUŽENJE DOLINŠEK
  • STRUŽENJE NAVOJEV

Pri struženju navoja morata biti vrtenje obdelovanca in pomik noža med seboj usklajena. Stružni noži za navoje imajo profil navoja, ki ga izdelujejo.
Za vsak vrtljaj obdelovanca se mora nož pomaknit za en korak navoja.
STRUŽENJE NAVOJEV DOLINŠEK

Izbira držala za struženje

Vsa stružna orodja in vrtalne palice vsebujejo različne številke in črke znotraj svojih številk delov in verjeli ali ne, te dejansko nekaj pomenijo. Izjemno dragoceno je vedeti, kaj lahko pomeni vsaka črka ali številka, saj vam lahko pomaga najti pravi izdelek ali vas celo ustavi, preden naročite napačnega.

 

kodiranje stružnega držala dolinšek s

1. Vrsta držala

Prva črka kode se nanaša na material, iz katerega je izdelana vrtalna palica, in na to, ali je trden ali ima zmogljivost hladilne tekočine. Če je to ‘S’ (kot zgoraj), to pomeni, da je narejeno iz jekla, ki je idealno za dolgočasne namene za splošno uporabo ali za tiste, ki imajo omejen proračun. Če je “A”, pomeni, da je izdelan iz jekla, vendar z votlo izvrtino, ki omogoča prehod hladilne tekočine.

vrsta stružnega držalaČe se črtna koda vrtanja začne s “C”, to pomeni, da je izdelana iz karbida, ki je dražji, vendar je karbid bolj tog od jekla in lahko pomaga odpraviti kakršne koli vibracije, s čimer zagotavlja boljšo končno obdelavo površine.

2. Premer palice

Ta je dokaj preprosta. Naslednji del ISO kode je samo premer stebla (v mm). Torej v zgornjem primeru je premer te palice 12 mm. To je pomembno vedeti, da lahko:

a) Uskladite ga s pravim držalom/tušem orodja.

b) Razumeti, kakšna je vaša najmanjša velikost izvrtine.

premer držala dolinšek

3. Dolžina palice

Naslednja črka v kodi predstavlja celotno dolžino palice (od konca stebla do vrha vložka), ki za razliko od premera ni predstavljena s številko. Na desni je celoten seznam črk in njihove ustrezne dolžine.

dolžina stružnega držala dolinšek

4. Način vpenjanja ploščice

Obstaja 5 različnih načinov vpenjanja. Vse to se lahko razlikuje glede na uporabljeno ploščico ali obliko orodja. Imajo tudi različne stopnje togosti/vpenjalne sile. Katere vrste so na voljo in kako se vpenjajo, si oglejte spodnji grafikon legend:

vpenjanje stružne ploščice na stružno držalo Dolinšek

5. Vstavite obliko

Ta del kode nosilca se vedno ujema s prvo črko ploščice, ki mu ustreza. Obstajajo majhni kazalci, katera črka je za katero obliko, vendar le ohlapno temeljijo na bolj priljubljenih oblikah, zato se jih ne bi smeli držati ves čas, kot so S = kvadratni vložek, T = trikotni vložek in R = okrogel Vstavite, vendar to je približno tako daleč, kot je preprosto, glejte spodnji grafikon legend za vse oblike vstavljanja in njihove kote:

oblika stružne ploščice dolinšek

 6. Kot stružnega držala

Nato imamo kot stružnega držal, ki je znan tudi kot pristopni kot vložka, ki se bo razlikoval glede na orodje in slog ploščice. Na desni je celoten seznam kod in pristopnih kotov.

kot stružnega držala in ploščice dolinšek

7. Prosti kot pod stružno ploščico

Sedma črka kode ploščice, ki določa reliefni (ali zračni) kot vložka, se ujema tudi z 2. črko vložka, ki mu ustreza. Na voljo so različni zračni koti, ki so vsi prikazani spodaj:

prosti kot pod stružno ploščico

8. Vrsta smeri držala Eden najpomembnejših vidikov vašega držala orodja je orientacija – ali je levo, desno ali nevtralno (centrirano). S temi možnostmi lahko režete v več smereh. Na desni stran si oglejte vizualni prikaz vrst ročnih orodij za struženje.

vrsta držala levo ali desno

 

9. Dolžina rezalnega roba

Ta zadnji del kode prepozna dolžino rezalnega roba ploščice, ki se uporablja v orodju. Torej, če upoštevamo primer na vrhu članka, ima na koncu 12, kar pomeni 12 mm dolžino rezalnega roba. Te številke se bodo ujemale tudi s prvima dvema števkama, ki sta uporabljeni v vložku. Poznavanje kod vam torej ne pomaga le pri samih držalih orodja, ampak vam pomaga najti tudi ploščice, ki vam ustrezajo. Na desni je grafikon, ki prikazuje različne rezalne robove, ki jih ima vsak vložek, in na podlagi česa temeljijo dolžine:

velikost ploščice struženje

 

 

 

Kontaktirajte nas

Živijo!

Kako ti lahko pomagamo?

Prijava na novice

Socialna omrežja

Kako vam lahko pomagamo danes?

Klepet v 弔ivo Posvet tehnologa Pi分ite nam