B2B

Rezkalne glave in držala

Cena rezkalnega orodja je relativno draga. Telo orodja za čelno rezkanje s premerom 100 mm lahko stane več 100€, zato ga morate skrbno izbrati, da izpolnite posebne potrebe obdelave. Pri Dolinšek-S vam pomagamo izbrati pravo rezkalno orodje, če pa želite lahko med različnimi kvalitetnimi ponudniki sami izberete ustrezno rezkalno orodje.

Stružno orodje

Rezkalno orodje

Ploščice

Navojno orodje

Vrtalno orodje

Pehanje

Vpenjalno orodje

Rotorezkarji

Razno

Specialno orodje

Merilno orodje

Mini & micro orodje

POVPRAŠEVANJE

Pošlji

Izbira telesa rezkalnega orodja
Cena rezkalnega orodja je relativno draga. Telo orodja za čelno rezkanje s premerom 100 mm lahko stane več 100€, zato ga morate skrbno izbrati, da izpolnite posebne potrebe obdelave.

1). Prvič, pri izbiri orodja za rezkanje je treba upoštevati število zob. Na primer, rezkalno orodje z grobimi zobmi s premerom 100 mm ima le 6 zob, medtem ko ima rezkalno orodje z gostimi zobmi s premerom 100 mm lahko 8 zob. Velikost nagiba zob bo določila število rezalnih zob, ki bodo sodelovali pri rezanju hkrati med rezkanjem, kar vpliva na gladkost rezanja in zahteve glede hitrosti rezanja obdelovalnega stroja. Vsak proizvajalec rezkalnega orodja ima svojo serijo orodij za rezkanje grobih in gostih zob.

2). Orodja za grobo rezkanje zob se večinoma uporabljajo za grobo obdelavo, ker ima veliko žlebno odrezke. Če žleb za odrezke ni dovolj velik, bo to povzročilo težave pri zvijanju odrezkov ali povečalo trenje med odrezkom ter telesom rezalnika in obdelovancem.  Pri enakem pomiku je rezalna obremenitev na zob pri rezkalnem orodju z grobimi zobmi večja kot pri rezkalnem orodju z gostimi zobmi.

3). Globina rezanja je med finim rezkanjem plitva, običajno 0,25 do 0,64 mm, rezalna obremenitev na zob pa je majhna (približno 0,05 do 0,15 mm). Zahtevana moč ni velika, zato lahko izberete rezkalno orodje s tesnimi zobmi, lahko pa izberete večji pomik. Ker je hitrost odvzema kovine pri finem rezkanju vedno omejena, ni problem imeti manjše žlebove v orodju za rezkanje z gostimi zobmi.

4). Za vretena z večjo konično luknjo in boljšo togostjo lahko grobo rezkanje izvedemo tudi z rezkalnimi orodji s tesnimi zobmi. Ker ima rezkalno orodje z gostimi zobmi več zob, ki sodelujejo pri rezanju hkrati, pri uporabi velike globine rezanja (1,27 ~ 5 mm) bodite pozorni na to, ali sta moč in togost stroja zadostna in ali se rezkalni odrezek rezka flavta je dovolj velika. Odstranjevanje odstružkov je treba preveriti s testi. Če pride do težav z odstranjevanjem odrezkov, je treba količino rezanja pravočasno prilagoditi.

5). Med težkim grobim rezkanjem lahko prevelike rezalne sile povzročijo klepetanje na manj togih strojih. To klepetanje lahko povzroči lomljenje karbidnih ploščic in skrajša življenjsko dobo orodja. Uporaba orodij za rezkanje z grobimi zobmi lahko zmanjša zahteve po moči stroja. Zato, ko je velikost luknje vretena majhna (na primer R8, 30 #, 40 # konična luknja), jo je mogoče učinkovito rezkati z orodjem za rezkanje z grobimi zobmi.

Za vse kar ponujamo na tem segmentu je najbolj, da se pogovorite z našimi tehnologi ali pa pregledate kataloge na to temo.

Kontaktirajte nas

Živijo!

Kako ti lahko pomagamo?

Prijava na novice

Socialna omrežja

Kako vam lahko pomagamo danes?

Klepet v 弔ivo Posvet tehnologa Pi分ite nam