B2B

Svedri

svedri za kovino ;svedri za les;sveder beton;svedri za inox;navojni svedri;sveder angleško;sveder cobalt;svedri dormer;svedri hss;svedri in grezila;sveder levi;svedri za železo

Svedri za kovine ponujajo večnamensko uporabo, saj so primerni za različne kovine, vključno z jeklom in tudi lesom ali plastiko. Paleta vključuje kovinske svedre, prevlečene s titanovim nitridom za vzdržljivost in zmogljivost.

Stružno orodje

Rezkalno orodje

Ploščice

Navojno orodje

Vrtalno orodje

Pehanje

Vpenjalno orodje

Rotorezkarji

Razno

Specialno orodje

Merilno orodje

Mini & micro orodje

POVPRAŠEVANJE

Pošlji

Kaj je sveder za kovino?
Svedri za kovine ponujajo večnamensko uporabo, saj so primerni za različne kovine, vključno z jeklom in tudi lesom ali plastiko. Paleta vključuje kovinske svedre, prevlečene s titanovim nitridom za vzdržljivost in zmogljivost. Popolnoma brušeni kovinski svedri omogočajo enostavno čiščenje. Med seboj se razlikujejo glede na dolžino in premer.

KAKO VRTATI V KOVINO?

Standardni svedri za kovine so primerni za vrtanje v mehke kovine, kot sta baker in aluminij. Toda za trde kovine, kot je nerjaveče jeklo, je najbolje uporabiti svedre iz krom-vanadija, kobalta ali titanovega karbida. Oznaka HSS označuje, da je sveder izdelan iz trše kovine. Standardni svedri za kovine so na voljo v premerih od 1 do 13 mm.

  • Svedri za kovine

sveder vrtanje

Značilnost svedrov za kovino je njihova ostra konica, ki je potrebna, da se sveder zlahka reže skozi kovino. Svedri za kovine imajo po celotni dolžini enak premer in imajo konico, ki je brušena pod kotom 118°. Ti svedri se imenujejo tudi svedri iz visokohitrostnega jekla (HSS). HSS kobaltni svedri za kovine so na voljo za vrtanje v trde kovine, kot je nerjaveče jeklo, in imajo nekoliko bolj raven kot konice 135° za dobro centriranje, ko začnete vrtati. Ti svedri so izdelani iz HSS jekla s 5 % kobalta in jih je treba med vrtanjem ohladiti s posebnim vrtalnim oljem.

 

  • Izdelava ostružkov pri vrtanju

sveder vrtanje 2
Vrtanje v kovino povzroča odrezke ali odrezke (pri mehkih kovinah, kot je medenina) ali ostružke (pri trdih kovinah, kot sta železo in jeklo). Za obe vrsti kovin so na voljo posebni svedri. Rezalni robovi svedrov za mehke kovine so ravni (A). To zagotavlja, da ti svedri ne ‘zagrizejo’ v kovino tako zlahka, kar pomeni, da jih je mogoče uporabiti tudi za druge mehke materiale, kot sta plastika in najlon. Rezalni robovi svedrov za trde kovine so ostri (B).

  • Vrtanje velikih lukenj

sveder vrtanje 3
Če nameravate izvrtati luknje velikega premera v kovino, je najbolje, da najprej predvrtate s svedrom manjšega premera. To bo večjemu svedru omogočilo učinkovitejše rezanje z manjšo možnostjo zdrsa. Po potrebi lahko predvrtanje izvedete v več fazah s postopnim povečevanjem premera.
Pri predvrtanju mora biti premer manjšega svedra (B) vsaj enak premeru sredice večjega svedra (A). Jedro svedra je najkrajša razdalja med obema rezalnima robovoma.

  • Hitrost vrtanja

hitrost vrtanja vrtanje dolinšek 4
Uporaba previsoke hitrosti vrtanja je pogosta napaka. Trši kot je material, ki ga je treba vrtati, nižjo hitrost vrtanja morate uporabiti. Na primer, če vrtate 8 mm luknjo v medenini, morate vrtalnik nastaviti na hitrost 2500 vrt./min. Ali za nerjaveče jeklo, ki je veliko trše, je prava hitrost vrtanja 800 vrt./min. Dober znak, da uporabljate pravo hitrost, je, da boste dobili lepe dolge ostružke.

 

  • Vrtanje v tanke pločevine

vrtanje v tanke materiale vrtanje v pločevino
Če želite vrtati v tanko pločevino, nikoli ne držite pločevine z rokami. Ko sveder prereže kovino in pride iz druge strani, obstaja nevarnost, da se pločevina nenadoma zaskoči na sveder in vam uleti iz roke. Bolje je, da pločevino trdno vpnete med dva kosa lesa. Potem je manj možnosti, da bo nevarno odstrelil. S tem se zmanjša tudi količina neravnin, kar poenostavi končno obdelavo vašega obdelovanca.

 

  • Naoljite sveder

maziva za vrtanje
Ko vrtate v železo ali jeklo, je bolje uporabiti čim manj sile. Naj vrtalnik opravi svoje delo! Za mazanje in hlajenje svedra lahko uporabite vrtalno olje. Ko ste skoraj izvrtali kovino, ne dovolite, da bi sveder prehitro prodrl v material. To bo zmanjšalo zareze na mestih, kjer sveder izstopa iz kovine.

 

  • Vrtanje v kovinske cevi

vrtanje v okrogle metalne Če vrtate v kovinsko cev, se prepričajte, da je obdelovanec trdno vpet. Najbolje je, da uporabite stojalo za vrtanje in primež. Preprečite lahko popačenje cevi – zaradi pritiska vrtalnika – tako, da v cev vstavite kos lesa enake velikosti in oblike. Še enkrat: pustite, da vrtalnik opravi svoje delo in ne uporabljajte preveč sile.

Kontaktirajte nas

Živijo!

Kako ti lahko pomagamo?

Prijava na novice

Socialna omrežja

Kako vam lahko pomagamo danes?

Klepet v 弔ivo Posvet tehnologa Pi分ite nam