Dolinšek-S, d.o.o. Šempeter, Vrtna ulica 9, 3311 Šempeter

B2B
evropski sklad

Pehanje

Pehanje je postopek odrezovanja, pri katerem glavno gibanje opravlja orodje, obdelovanec pa vpet miruje. Ločimo vodoravno in pokončno pehanje. Naš dobavitelj Dummel ima v svojem prodajnem programu zelo kvalitetno orodje za pehanje, s katerim so naše stranke zelo zadovoljne.

Stružno orodje

Rezkalno orodje

Ploščice

Navojno orodje

Vrtalno orodje

Pehanje

Vpenjalno orodje

Rotorezkarji

Razno

Specialno orodje

Merilno orodje

Mini & micro orodje

POVPRAŠEVANJE

Pošlji

Kaj je pehanje?

Pehanje je postopek odrezovanja, pri katerem glavno gibanje opravlja orodje, obdelovanec pa vpet miruje. Ločimo vodoravno in pokončno pehanje. Pehanje ni primerno za večje serije obdelovancev, ker enake možnosti obdelave nudi posnemanje, ki pa je nekajkrat hitrejše. Prednost pehanja je v cenenosti orodja, ki so bistveno cenejša od posnemal. Največji pomen ima pehanje pri obdelavi kombinacije valjastih in ravnih ploskev, ki je drugače komaj izvedljiva.

Za obdelavo s pehanjem in skobljanjem se uporabljajo pehalni in skobelni stroji. Postopek pehanja se lahko izvaja tudi na CNC stružnicah ali CNC centrih z orodjem Dummel, za večje serije se lahko uporablja tudi namensko gnano orodje.

STROKOVNJAKI ZA VAS

Da bo vaša odločitev lažja ter kvaliteta 100% zagotovljena, vam z našimi strokovnjaki nudimo strokovno pomoč in brezplačen posvet pri izbiri najboljše tehnologije in rezilnega orodja na tržišču.

Naročite Pregled

  30 let

  Kontaktirajte nas

  Živijo!

  Kaj bomo počeli danes?

  Prijava na novice

  Socialna omrežja

  Kako vam lahko pomagamo danes?

  Klepet v živo Posvet tehnologa Pišite nam