B2B

Sedaj še boljše stružne ploščice – Nova CVD prevlečene ploščice za jeklo

Kyocera novost

Ko gre za izboljšanje vzdržljivosti, učinkovitosti in estetike rezilnih orodij, imajo lahko površinski premazi osrednjo vlogo, če se uporabljajo v pravih aplikacijah.
Med priljubljenimi metodami nanašanja prevlek sta najpogosteje uporabljeni fizično parno nanašanje (PVD) in kemično parno nanašanje (CVD).
Obe tehniki ponujata edinstvene prednosti in aplikacije, zato je nujno razumeti njune razlike, da lahko sprejmete premišljeno odločitev.

Zakaj bi izbrali CVD premaz namesto PVD?

Kemično naparjevanje (CVD) ponuja vsestransko tehniko površinskega premazovanja substratov.
Ko primerjamo CVD s fizičnim naparevanjem (PVD), je pomembno upoštevati naslednje prednosti metode CVD:
• Visoka čistost: številni proizvajalci dajejo prednost metodi CVD za premazne materiale, ki zahtevajo posebne tanke plasti z natančno debelino. Za razliko od postopkov tekočega premazovanja, CVD uporablja plinske materiale za premazovanje, kar zmanjšuje nečistoče in zagotavlja visoko čistost.
• Enakomerna prevleka: CVD je konformni postopek nanašanja, ki enakomerno prevleče substrate, ne glede na njihovo obliko, kar povzroči enakomeren premaz. Ta pristop omogoča ustvarjanje želenih plasti, začenši s substratom, kar je še posebej ugodno pri izdelavi prevodnih filmov.
• Vsestranskost uporabe: CVD uporabljajo proizvajalci za ustvarjanje tankih plasti na različnih materialih, ne glede na njihovo togost, prožnost ali gostoto.
• Sistemi CVD najdejo uporabo v številnih panogah, od proizvodnje elektronike do proizvodnje crisp vrečk.
• Poleg tega CVD omogoča proizvodnjo velikih listov grafena, nizov ogljikovih nanocevk in drugih bistvenih prevlečenih proizvodnih materialov.
• Stroškovna učinkovitost: sistemi CVD so stroškovno učinkovitejši v primerjavi s sistemi PVD in zagotavljajo ekonomično rešitev za zahteve površinskih premazov. Metoda CVD ponuja prednosti, kot so visoka čistost, enoten premaz, vsestranskost uporabe in stroškovna učinkovitost v primerjavi s sistemi PVD.
Skratka, izbira med premazi PVD (fizično naparjanje) in CVD (kemično naparjevanje) je odvisna od vaših specifičnih zahtev in aplikacij. Obe metodi ponujata prednosti in lahko bistveno povečata vzdržljivost, učinkovitost in estetiko različnih izdelkov.
Ko se odločate, upoštevajte posebne aplikacije, materiale, ki se obdelujejo, in podatke o rezanju.
Ocenite dejavnike, kot so rezalna hitrost, hitrost podajanja in globina reza, da ugotovite, ali so premazi PVD ali CVD primernejši za vaše potrebe. Navsezadnje vam bo skrbno upoštevanje teh dejavnikov pomagalo izbrati način nanašanja premaza, ki najbolje ustreza vašim zahtevam, kar ima za posledico izboljšano zmogljivost orodja, podaljšano življenjsko dobo orodja in večjo produktivnost.
Predstavljamo vam nov proizvod podjetja Kyocera, ki je trenutno v posebni promociji.
Stranke so ga označile, kot top 🙂!

Kontaktirajte nas

Živijo!

Kako ti lahko pomagamo?

Prijava na novice

Socialna omrežja

Kako vam lahko pomagamo danes?

Klepet v 弔ivo Posvet tehnologa Pi分ite nam