B2B

Antivibracijska držala

Antivibracijska stružna držala

V svetu strojne obdelave se o natančnosti ni mogoče pogajati. Posledice celo majhnih motenj lahko povzročijo velike težave, ki vplivajo na produktivnost in kakovost – kar povzroči znatne stroške.

Zato imajo antivibracijska držala ključno vlogo, zlasti ko gre za strojno struženje. Brez masnih blažilnikov lahko posledice hitro postanejo resne in povzročijo zlom orodja, poškodbe komponent stroja in obdelovancev, kar povzroči verižno reakcijo operativnih težav in stroškov.

Nova definicija nadzora vibracij
V nasprotju z napačno predstavo o popolni odpravi vibracij, kot trdijo nekateri dobavitelji orodja, MAQ priznava naravo vibracij pri obdelavi. Naša rešitev pete generacije torej ponuja samonastavljiv blažilnik mase, ki ne le absorbira tresljaje, temveč se prilagaja frekvenci obdelovalnega sistema. Ta prilagodljiva briljantnost nas ločuje od drugih, saj prepoznavamo izziv, da je dejansko nemogoče popolnoma odpraviti vibracije. Naš poudarek je na nadzoru in minimizaciji, namesto da bi sledili nedosegljivemu cilju absolutne eliminacije. Lepota tehnologije je v njeni zmožnosti dinamičnega samonastavljanja, ki podjetjem omogoča delovanje pri optimalnih hitrostih, kar povečuje produktivnost brez kompromisov pri kakovosti.

Ustvarili smo široko paleto izdelkov na področju struženja/vrtanja :

• Ø6 mm (10xD) najmanjše orodje za dušenje vibracij, ki je na voljo na svetu
• Ø8 mm, 10 in 12 mm z notranjim hladilnim kanalom (edinstveno)
• 16–60 mm na voljo kot 15xD
• Tehnologija v celoti razširljiva (največje orodje doslej 5,5 m dolgo)

Vpliv v resničnem svetu: Doseganje uspeha
MAQ ima zgodovino zagotavljanja izjemnih rezultatov. Primer stranke, ki je zmanjšal čas obdelave s 400 na 29 sekund, medtem ko je druga dosegla 50-odstotno zmanjšanje časa cikla, podvojitev proizvodne hitrosti in skrajšanje skupnega časa cikla za 70 %.
Ta transformativna moč omogoča podjetjem, da povečajo proizvodnjo in izboljšajo kakovost končnega izdelka. Pri MAQ pa presegamo samo prihranek stroškov; gre za doseganje vrhunske produktivnosti. Preprosto povedano, MAQ vašemu podjetju omogoča, da uspeva v konkurenčnem okolju s poenostavitvijo strojne obdelave.

Evolucija antivibracijskih držal: potovanje skozi čas
Zgodovina antivibracijskih držal sega v leto 1934, ko je prvi patent v ZDA uporabil vlaknene diske iz avtomobilskih sklopk za zavarovanje mase s pritiskom. Leta 1962 je drugi patent vključeval gumijaste obroče, stisnjene z vijakom za optimizacijo frekvence. Sistem nastavljivih držal, se je pojavil leta 1972 z uporabo zunanjega vijaka za pritisk na gumijasto tesnilo za določanje frekvence.
Norveška je leta 1974 uvedla raztopino viskoznega olja, ki obdaja maso z gumijastimi obroči in oljem. Masni blažilnik 5. generacije MAQ, ki temelji na nanotehnologiji, uporablja polimer s frekvenčno odvisno togostjo za dinamične prilagoditve v nanosekundah, kar pomeni prelomen premik v industriji.

Več si preberite na strani https://d-stuls.si/orodja/antivibracijsko-orodje/

Na tej strani najdete vse kataloge in še več informavcij.

 

 

 

Kontaktirajte nas

Živijo!

Kako ti lahko pomagamo?

Prijava na novice

Socialna omrežja

Kako vam lahko pomagamo danes?

Klepet v 弔ivo Posvet tehnologa Pi分ite nam