B2B

Razlika med navojnim svedrom in vtiskovalcem?

Navojni svedri odrezujejo material, medtem ko ga vtiskovalci pregnetejo. Zaradi odvoda odrezkov pri odrezovanju potrebujejo navojni svedri odvajalno špiralo, ki posledično oslabi trdnost svedra. Pri tem je na vtiskovalcu do  300% več materiala v preseku, ki lahko nosi obremenitve.

Razlika se pojavi tudi pri pripravi izvrtine, kjer je za isto nazivno navojno mero izvrtina za vtiskovanje večja saj se višek materiala ne odvaja ampak se pregneta v navojnico.

Pri odrezovanju se silnice v materialu zaradi odrezovanja prekinjajo, pri vtiskovanju pa se material pregnete in stisne silnice materiala, kar zagotavlja trdnejši navoj. Vtiskovanje je zaradi gnetenja primerno za materijale do 1000N/mm2.

Vtiskovanje navojev prinaša prednost predvsem pri navojih manjših dimenzij, kjer je rezilni navojni sveder v primerjavi z vtiskovalcem najbolj oslabljen zaradi odvodnega žleba. Predvsem je vtiskovalec dobra rešitev za daljše navoje v slepih izvrtinah, kjer ni problemov zaradi odvajanja odrezkov. Pri vtiskovanju dobimo trdnejši navoj. 

 

Kontaktirajte nas

Živijo!

Kako ti lahko pomagamo?

Prijava na novice

Socialna omrežja

Kako vam lahko pomagamo danes?

Klepet v 弔ivo Posvet tehnologa Pi分ite nam