B2B

Kako preprečiti zlom navojnega svedra pri obdelavi?

Kako preprečiti zlom navojnega svedra?

Zlom navojnega svedra je najbolj neljuba težava, ki se ji vsi želijo izogniti pri obdelavi. Razumevanje vrste navoja je ključnega pomena za doseganje najboljših rezultatov obdelave, upoštevanje nekaterih preprostih pravil pa lahko pomaga preprečiti težavo.

Kjer je mogoče, je uporaba spiralno nazobčanih navojev najboljša možnost za doseganje zanesljivih rezultatov pri obdelavi skozi luknje: spiralno koničasti navoji Yamawa so redko prizadeti zaradi odkruškov rezalnega roba ali težav z lomljenjem orodja, ker je njihova geometrija zasnovana posebej za potiskanje odrezkov naprej pred smer hranjenja. Če pride do težav, to pomeni, da tok ostružkov izven izvrtane luknje ni dovolj gladek, kar povzroči zapletanje ostružkov.

Spiralni koničasti navojni navoj ima 5-navojno rezalno robo in ga je treba v celoti napeljati skozi delovni material, da se izreže sprejemljiv navoj. Če ostružki niso popolnoma ločeni od obdelovanca, se pri obratnem vrtenju ujamejo v pipo in pride do odkruškov rezalnega roba.

Spiralni navojni svedri brez težav potiskajo sekance naprej pred navoj.


Poskusite podaljšati podajalni hod za tri dodatne navoje, da zagotovite, da je rezalni rob popolnoma oddaljen od izvrtane luknje. Poleg tega, če ostružki, ki nastanejo iz spiralne koničastega navoja, zadenejo dno šablone ali dovolite, da se ostružki naberejo, se dodatni ostružki ne bodo dobro odvajali in prišlo bo do težav, kot je odkrušanje rezalnega roba in/ali zlom orodja.

Če povzamemo, tukaj sta dve preprosti pravili, da se izognete okruškom/lomljenju orodja pri rezanju skozi luknje:
1.Prepričajte se, da se rezalni rob orodja dotika čez konec dela, ki ga obdelujete.
2.Prepričajte se, da je na koncu izvrtane luknje dovolj prostora za gladek izmet ostružkov.

Kontaktirajte nas

Živijo!

Kako ti lahko pomagamo?

Prijava na novice

Socialna omrežja

Kako vam lahko pomagamo danes?

Klepet v 弔ivo Posvet tehnologa Pi分ite nam