B2B

5 ovir, ki lahko ubijajo produktivnost

Ali izkoriščate polni potencial svoje strojne delavnice ali pa lahko vašo delavnico zavirajo običajne napačne predstave o produktivnosti?

V nenehno razvijajočem se okolju CNC obdelave je ohranjanje prednosti ključnega pomena za preživetje vaše delavice. Vendar pa je osupljivo, kako pogosto naletimo na običajne ovire, ki dušijo učinkovitost in donosnost. Obstajajo številni miti, ki se jim lahko izognete, da bi povečali produktivnost v vaši delavnici, od mamljive privlačnosti izbiranja orodij izključno na podlagi cene, do napačnega prepričanja, da lahko upočasnitev orodij podaljša njihovo življenjsko dobo. Za uspeh v tej hitro razvijajoči se panogi je nujno, da sprejmete inovacije in natančno prilagodite svoje strategije obdelave. Predstavljamo vam 5 ovir, ki lahko uničijo produktivnost, katere smo skozi naše več kot 30 letno delovanje videli tudi pri naših strankah.

1. Izbira orodja glede na ceno

Medtem ko je zniževanje stroškov lahko glavni cilj vašem podjetju, bo osredotočanje na zmanjševanje vnaprej porabljenega denarja, kot je cena orodja, na koncu verjetno stalo več. V tem primeru rek »Potreben je denar, da bi zaslužil denar« še kako drži. Osredotočenost na končne prihranke stroškov s skrajšanjem časa cikla in povečanjem produktivnosti je tisto, kar služi pravi denar. To vključuje uporabo visoko zmogljivih orodij in orodij z večjim ali večjim številom špiral (upoštevajte, da dodajanje špiral ni optimalno za vsako aplikacijo). Ti dejavniki vam bodo omogočili agresivnejšo uporabo orodij in bodo, ko bodo optimizirani, vredni naložbe, zlasti v nastavitvah velike količine proizvodnje.

2. Upočasnitev orodij za podaljšanje življenjske dobe orodja

Medtem ko je življenjska doba orodja pomembna in si je treba prizadevati, da dosegamo čim daljšo,  bo upočasnitev vašega orodja za dosego tega zmanjšala produktivnost. Pri manjšem obsegu je strošek orodja nekoliko večji od večjega obsega, vendar v obeh primerih z življenjsko dobo orodja ne boste zaslužili. Denar se zasluži, ko so parametri optimizirani in časi ciklov skrajšani, kar omogoča večjo pretočnost. Omeniti velja tudi, da če orodje ne deluje dovolj hitro, premaz morda ne doseže svoje aktivacijske temperature, kar zmanjšuje prednosti premaza. Zato se je v primeru dvomov glede rezalnih parametrov dobro obrniti na prodajalca orodja, v tem primeru na našo tehnologijo, na telefonski številki 03 703 30 13.

3. Uporaba ene poti orodij

Ko gre za produktivnost, ne obstaja enotna pot orodij, ki bi ustrezala vsem. Seveda lahko za strojno obdelavo dela uporabite skoraj katero koli orodno pot, vendar se delavnice navadno tako lasersko osredotočijo na eno, da pozabijo, da bi druga pot orodij morda bolj ustrezala aplikaciji. Dva glavna sloga orodnih poti sta trohoidna, ki je stalen rezalni prijem, in standardni, ki spreminja kote prijemanja. Ker je trohoidno novejše, nekateri mislijo, da je najboljše, vendar ni vedno tako. Standardna pot je lahko bolj produktivna, odvisno od materiala, stroja, pritrdilnih elementov, orodja itd. 

4. Uporaba poceni ali slabo vzdrževanih držal orodja

Držala s slabo dimenzijsko natančnostjo in odprtimi tolerancami lahko uničijo orodje. Ta nizkokakovostna držala povzročajo iztekanje, s čimer so orodja pripravljena na okvaro, preden vstopijo v stroj. Uporaba umazanih ali obrabljenih držal, lahko prav tako že začne obdelavo s poškodbo orodja. Če jih med uporabo ne očistite, lahko ostružki ali drugi onesnaževalci ogrozijo moč oprijema. Vedno se prepričajte, da je orodje očiščeno med uporabami, da povečate življenjsko dobo in učinkovitost orodja, ter povečate produktivnost. 

5. Izogibanje porabi denarja za tehnološki napredek

Večosni stroji, orodja za krožne segmente in nova bolj intuitivna programska oprema CAM, so le nekateri primeri napredka na čelu CNC obdelave v zadnjih letih. “Tako smo vedno delali” ne bo več pomagalo. Če je cilj zaslužiti denar, kot je bilo že omenjeno, je treba denar porabiti (odgovorno). Obstaja razlog za nenehne izboljšave v tej panogi in ob pravilni uporabi povečajo produktivnost in prihranijo denar strank. 

V primeru, da želite tehnološko svetovanje nas pokličite na  03 703 30 13 ali izpolnite on line obrazec BREZPLAČEN POSVET, ki ga najdete na naši web strani https://dolinsek-s.si/

 

 

Kontaktirajte nas

Živijo!

Kako ti lahko pomagamo?

Prijava na novice

Socialna omrežja

Kako vam lahko pomagamo danes?

Klepet v 弔ivo Posvet tehnologa Pi分ite nam