Dolinšek-S, d.o.o. Šempeter, Vrtna ulica 9, 3311 Šempeter

B2B
evropski sklad

Odrezna in utorna držala

Utorno držalo, utorna ploščica, odrezno držalo, odrezna ploščica, če iščete to orodje potem vas vabimo, da prelistate kataloge naših priznanih dobaviteljev.

Stružno orodje

Rezkalno orodje

Ploščice

Navojno orodje

Vrtalno orodje

Pehanje

Vpenjalno orodje

Rotorezkarji

Razno

Specialno orodje

Merilno orodje

Mini & micro orodje

POVPRAŠEVANJE

Pošlji

Orodje za utore ( utorno držalo)

je običajno karbidna ploščica, nameščen v posebno držalo orodja, podobno kot katero koli drugo orodje. Oblike ploščic za utore se razlikujejo, od ene konice do vložka z več konicami. Ploščice so izdelani po nazivnih velikostih. Za zmanjšanje stroškov in povečanje produktivnosti se uporabljajo orodja za obdelavo žlebov z več konicami.

Pomembno je razumeti razliko za  tri glavne vrste utorov: OD utori, ID utori in čelni utori. Vsak ima posebne zahteve glede uporabe rezalnega orodja na obdelovanec.

Urezovanje OD je na splošno najlažje, saj gravitacija in hladilna tekočina pomagata pri odstranjevanju odrezkov. Ker je utor operaterju viden, so kontrole kakovosti neposredne in razmeroma enostavne. Vendar pa se je treba izogibati morebitnim oviram pri oblikovanju ali držanju obdelovanca. Orodja za OD utore običajno delujejo najbolje, če je rezalna konica nekoliko pod sredinsko črto.

ID utorevanje je podobno kot OD utorevanje, le da sta nanos hladilne tekočine in odstranjevanje odrezkov zahtevnejši. Tukaj je najboljša učinkovitost dosežena, če orodje vodite nekoliko nad sredinsko črto.

Za uspešno izrezovanje čelnih utorov se morajo orodja lahko premikati v aksialni smeri in polmer zračnosti na orodju se mora ujemati s polmerom, ki ga režemo. Orodja za čelne utore delujejo najbolje, če jih držite nekoliko nad sredinsko črto.

Pravilna izbira rezalnega orodja

Pravilna izbira in uporaba rezalnega orodja bosta določila stroškovno učinkovitost. Orodja za utoritev lahko ustvarijo geometrijo obdelovanca na dva načina: ustvarijo celotno obliko utora z enim samim potopom ali z uporabo serije potopov za grobo obdelavo oblike utora do končne velikosti. Ko izberete geometrijo orodja, razmislite o uporabi premazov, ki lahko izboljšajo evakuacijo odrezkov.

Pri izbiri odrezne ploščice je pomembno, kaj boste uporabljali in kako se lotiti naloge.

Posebne postavke, ki jih je treba upoštevati, vključujejo ustrezno pripravo, možnosti orodja in postopka ter tisto, kar lahko ponudi najnovejša tehnologija. Čas, porabljen vnaprej za te pomembne teme, se lahko izplača z daljšo življenjsko dobo orodja, hitrejšimi časi cikla in boljšimi rezultati urezovanja. Če želite vam je lahko v pomoč tudi nasvet našega tehnologa.

Najbolj iskani sta dve možnosti s strani naših strank:

 • SP ( Korloy ploščice) vpenjanje na list oz. sablo

odrezne pločice in sablja

 • MGMN ( Korloy ploščice ), vpenjanje na držalo.

mgmn odrezna ploščica in odrezno držalo

Korloy pa je predstavil novost na tem področju, več si preberite tukaj!

 

STROKOVNJAKI ZA VAS

Da bo vaša odločitev lažja ter kvaliteta 100% zagotovljena, vam z našimi strokovnjaki nudimo strokovno pomoč in brezplačen posvet pri izbiri najboljše tehnologije in rezilnega orodja na tržišču.

Naročite Pregled

  30 let

  Kontaktirajte nas

  Živijo!

  Kaj bomo počeli danes?

  Prijava na novice

  Socialna omrežja

  Kako vam lahko pomagamo danes?

  Klepet v živo Posvet tehnologa Pišite nam