Dolinšek-S, d.o.o. Šempeter, Vrtna ulica 9, 3311 Šempeter

B2B
evropski sklad

Navojne čeljusti

Navojne čeljusti so orodje, namenjeno za rezanje navojev na zunanjih površinah cevi ali palic.  Čeljusti za rezanje navojev se vedno uporabljajo s posebno rezalno zmesjo, ki namaže matrico in pomaga pri odstranjevanju ostružkov. Čeljust za navoj se lahko uporablja za rezanje navojev ali utorov v cevi, tako da jih je mogoče privijati skupaj. Pri Dolinšek-S prodajamo čeljusti različnih kvalitetnih dobaviteljev.

Stružno orodje

Rezkalno orodje

Ploščice

Navojno orodje

Vrtalno orodje

Pehanje

Vpenjalno orodje

Rotorezkarji

Razno

Specialno orodje

Merilno orodje

Mini & micro orodje

POVPRAŠEVANJE

Pošlji

Navojna čeljust

je orodje, namenjeno za rezanje navojev na zunanjih površinah cevi ali palic.  Čeljusti za rezanje navojev se vedno uporabljajo s posebno rezalno zmesjo, ki namaže matrico in pomaga pri odstranjevanju ostružkov. Čeljust za navoj se lahko uporablja za rezanje navojev ali utorov v cevi, tako da jih je mogoče privijati skupaj.

Vrste navojnih čeljusti:

Navojne čeljusti so običajno dveh vrst.

 • OKROGLE navojne čeljusti so zasnovane tako, da se prilegajo T-ročaju, ( Okrogle so običajno izbira za rezanje novih navojev)
 • HEX navojne čeljusti pa se lahko uporabljajo z običajnim ročnim orodjem. (Ključi in vtičnice.)  Šestrobne navojne čeljusti običajno uporabljajo kot lovilec za popravilo obstoječih.

Za kaj se uporabljajo čeljusti?

Čeljusti se uporablja za rezanje ali oblikovanje moškega dela parnega para (npr. vijak). Postopek rezanja ali oblikovanja navojev se imenuje vrezovanje navojev, medtem ko se postopek z uporabo čeljusti imenuje vrezovanje navojev. Obe orodji lahko uporabite za čiščenje niti, ki se imenuje chasing.

vrste navojnih in vreznih matic čeljusti navojna čeljust

STROKOVNJAKI ZA VAS

Da bo vaša odločitev lažja ter kvaliteta 100% zagotovljena, vam z našimi strokovnjaki nudimo strokovno pomoč in brezplačen posvet pri izbiri najboljše tehnologije in rezilnega orodja na tržišču.

Naročite Pregled

  30 let

  Kontaktirajte nas

  Živijo!

  Kaj bomo počeli danes?

  Prijava na novice

  Socialna omrežja

  Kako vam lahko pomagamo danes?

  Klepet v živo Posvet tehnologa Pišite nam